Propolis tegen kalknagels: Natuurlijke behandeling met propolis tinctuur en zalf

Gepubliceerd op 2 september 2024 om 21:39

Kalknagels en schimmelnagels zijn veelvoorkomende problemen die zowel esthetisch storend als ongemakkelijk kunnen zijn. Voor wie op zoek is naar een natuurlijk middel tegen kalknagels, biedt propolis een veelbelovende oplossing. In dit artikel ontdek je hoe propolis tinctuur, propolis zalf en propolis olie kunnen helpen bij de behandeling van kalk- en schimmelnagels.

Propolis tegen kalknagels - Pure Honey

Inhoudsopgave

  1. Wat is propolis?
  2. Hoe ontstaan kalknagels en schimmelnagels?
  3. Kalknagels behandelen met propolis tinctuur
  4. Propolis olie en zalf voor schimmelnagels
  5. Conclusie

 

Wat is propolis?

Propolis is een bijenproduct dat door bijen wordt verzameld uit knoppen en schors van bomen. Bijen gebruiken propolis als een bouwmateriaal en als middel om hun bijenkorf te beschermen tegen ziekteverwekkers. Dit kleverige, harsachtige stofje heeft een lange geschiedenis in de natuurlijke geneeskunde vanwege zijn goede eigenschappen en verschillende toepassingen.

 

Hoe ontstaan kalknagels en schimmelnagels?

Kalknagels, ook wel bekend als schimmelnagels, ontstaan door een schimmelinfectie die de nagel binnendringt. Deze infectie veroorzaakt een verdikking en verkleuring van de nagel, die vaak geel of witachtig wordt. Kalknagels zijn vaak hardnekkig en kunnen moeilijk te behandelen zijn. Voetschimmel of zwemmerseczeem kan vaak de bron zijn van deze infectie, die zich via de huid naar de nagels verspreidt.

 

Kalknagels behandelen met propolis tinctuur

Propolis tinctuur, zoals de propolis tinctuur met jodium voor voeten en nagels, staat bekend om zijn schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. Door een paar druppels van onze tinctuur iedere ochtend en avond op de aangetaste nagel aan te brengen, kan propolis helpen bij het verminderen van de schimmelinfectie. Dit natuurlijk middel desinfecteert de nagel en bevordert de weefselgroei, waardoor de nagel langzaam kan herstellen.

Gebruik van propolis tinctuur

Voor de beste resultaten adviseren wij het dagelijks aanbrengen van propolis tinctuur op de kalknagel. Laat de tinctuur goed intrekken en herhaal dit proces twee keer per dag. Bijen gebruiken propolis niet voor niets om hun korf te beschermen tegen ziekteverwekkers—ontdek de kracht van propolis zelf!

Ontdek onze top kwaliteit propolis producten

Zelf propolis tinctuur maken?

Wil je leren hoe je zelf propolis tinctuur kunt maken? Het is een leuke en eenvoudige manier om thuis met natuurlijke ingrediënten aan de slag te gaan. Volg onze stap-voor-stap handleiding en ontdek hoe je deze veelzijdige tinctuur zelf kunt bereiden.

Propolis olie en zalf voor schimmelnagels

Naast tinctuur, kan ook propolis olie en propoliszalf effectief zijn in de behandeling van kalknagels. De olie is ideaal voor wie de nagel dagelijks wil verzorgen, terwijl propoliszalf een verzachtende werking heeft op zowel de nagel als de omliggende huid. Onze propolis producten zijn speciaal ontwikkeld voor uitwendig gebruik en zijn zeer effectief tegen schimmelinfecties.

 

Conclusie

Kalknagels en schimmelnagels kunnen hardnekkig en lastig te behandelen zijn, maar met een natuurlijke behandeling zoals propolis tinctuur en zalf kan je veel bereiken. Of je nu kiest voor tinctuur, olie, of zalf, propolis is een natuurlijk middel dat respect voor de natuur combineert met een effectieve aanpak tegen schimmels en bacteriën. Bezoek onze winkel voor meer informatie over onze producten en ontdek de kracht van propolis!

Lees ook andere artikelen

 

Extra informatie

Dit blogartikel dient uitsluitend ter informatieve doeleinden en is niet bedoeld als vervanging voor medisch advies of medicatie. Raadpleeg een specialist voordat je de adviezen op deze website toepast.

 

Wetenschapelijke bronnen en literatuur

  1. Propolis for the Treatment of Onychomycosis (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6233048/)
  2. Propolis Extract for Onychomycosis Topical Treatment: From Bench to Clinic (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5996904/)
  3. Propolis for the Treatment of Onychomycosis (https://www.researchgate.net/publication/329032245_Propolis_for_the_Treatment_of_Onychomycosis)
  4. Oliveira A. C. P.Shinobu C. S.Longhini R.Franco S. L., and Svidzinski T. I. E.Antifungal activity of propolis extract against yeasts isolated from onychomycosis lesionsMemórias Do Instituto Oswaldo Cruz. (2006101, no. 5, 493497
  5. Veiga F. F.Gadelha M. C.Da Silva M. R. T. et al., Propolis extract for onychomycosis topical treatment: from bench to clinic, Frontiers in Microbiology. (20189
  6. Tobaldini-Valerio F. K., Bonfim-Mendonça P. S., Rosseto H. C. et al., Propolis: a potential natural product to fight Candidaspecies infections, Future Microbiology. (2016) 11, no. 8, 1035–1046,
  7. Gucwa K., Kusznierewicz B., Milewski S., Van Dijck P., and Szweda P., Antifungal activity and synergism with azoles of polish propolis, Pathogens (Basel, Switzerland). (2018) 7, no. 2,

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.