Deze knapperige en zoete koekjes zijn perfect voor bij de koffie of thee. Met een mix van verschillende noten en de zoete smaak van honing, zullen deze koekjes zeker een favoriet worden in jouw keuken. Laten we aan de slag gaan met dit makkelijke en heerlijke recept!
Ingrediënten voor de notenkoekjes met honing
Hier zijn de ingrediënten die je nodig hebt voor ongeveer 15 notenkoekjes:
- 100 g roomboter
- 100 g bruine basterdsuiker of gewone suiker
- 2 eetlepels Griekse honing of Poolse honing (bij voorkeur van Pure Honey)
- 1 ei
- 200 g bloem
- 1 theelepel koekkruiden
- 1/2 theelepel zout
- 100 g walnoten, hazelnoten en amandelen (gehakt)
- Extra notenmix voor de topping (zoals op de foto)
Bereidingswijze van de Notenkoekjes
Stap 1: Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2: Deeg Maken
Meng de roomboter en bruine basterdsuiker in een diepe kom tot een glad mengsel. Voeg de honing en het ei toe en meng goed. Voeg vervolgens de bloem, koekkruiden en zout toe en meng tot een deeg. Kneed het deeg met je handen tot het geheel goed gemengd is.
Stap 3: Noten Toevoegen
Voeg de gehakte walnoten, hazelnoten en amandelen toe aan het deeg en meng goed.
Stap 4: Koekjes Vormen
Verdeel het deeg in ongeveer 15 balletjes en druk ze plat tot koekjes van ca 1 cm dikte. Leg de koekjes op de bakplaat. Strooi de extra notenmix over de koekjes en druk ze lichtjes aan zodat ze goed blijven zitten tijdens het bakken.
Stap 5: Bakken
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Deze koekjes zijn simpel en heel lekker.
Tips voor het Bakken van Honingkoekjes
- Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel voor een knapperige textuur.
- Experimenteer met verschillende noten voor unieke smaken.
Reactie plaatsen
Reacties