Spruitjes zijn een heerlijke groente die perfect gecombineerd kan worden met zoete en hartige smaken. Dit recept voor gekarameliseerde spruitjes met honing en spek uit de oven zorgt voor een smaakvol en krokant bijgerecht dat in de smaak zal vallen bij iedereen aan tafel. Ontdek hoe je dit gerecht in slechts 30 minuten kunt bereiden!
Ingrediënten voor spruitjes met honing en spek
Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 500g spruitjes
- 2 eetlepels heidehoning, bloemenhoning of acaciahoning (bij voorkeur van Pure Honey)
- 100g spekjes
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter
- Zout en peper naar smaak
- 50g walnoten (optioneel)
Bereidingswijze: spruitjes met honing en spek uit de oven
Stap 1: Spruitjes voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruitjes schoon door de buitenste blaadjes te verwijderen en snijd ze doormidden. Kook de spruitjes 8-10 min in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en laat even uitlekken.
Stap 2: Spruitjes en spek voorbereiden
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verspreid de spruitjes en de spekjes gelijkmatig over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Schep de spruitjes goed door elkaar zodat de spruitjes en spekjes bedekt zijn met olie.
Stap 3: Honing en mosterd toevoegen
Meng in een klein kommetje de honing en mosterd. Voeg dit mengsel toe aan de spruitjes en spekjes op de bakplaat en hussel alles goed door elkaar zodat alle spruitjes bedekt zijn.
Stap 4: Bakken en serveren
Rooster de spruitjes en spekjes in de oven voor 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en krokant zijn. Haal de bak plaat uit de oven en bestrooi eventueel met grof gehakte walnoten voor extra crunch. Serveer direct als bijgerecht bij je hoofdmaaltijd.
Reactie plaatsen
Reacties